kecewa

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Wednesday, November 10, 2010 | | 6 kiriman komen »

gambar sekadar 'hiasan'

Secara rasminya semester pertama aku sebagai pelajar degree tamat hari ni. Namun ending yang amat, amat, amat mengecewakan.

Starting exam mengecewakan.

Ending exam pun mengecewakan.

*Sigh*

Tak tahulah result semester ni macam mana.

Takut terbinanya sejarah. DUA sejarah. Tak nak sebut. Yang penting dua-dua tu negatif.


Top THREE exam paling teruk:

1. Biochemistry for Env Health

2. Wastewater Management in Env Health

3. Management & Safety of Toxic Substance and Food Safety (share tempat)


Aku pernah rasa benda-benda macam ni (otak blank dari mula sampai habis exam / hentam,goreng,taram / tak dapat jawab langsung jadi tinggal kosong) masa FINAL EXAM, tapi tak pernah rasa seteruk ni. FINAL EXAM taw, bukan TEST, bukan QUIZES.

At least, aku dah usaha. Cuma usaha tu tak seberapa. Salah sendiri.

Sekarang, tiada apa yang aku mampu buat selain tawakal.

Tawakal? Layak ke dengan usaha tak seberapa aku?

Redha lebih sesuai.

Putus asa? Harap-harap tak. Harap-harap.


I break my own heart.

End.


Nota: Patutlah rasa tak sedap hati sepanjang semalam. Sekali bentuk soalan tukar daa..kecewa.



6 kiriman komen

  1. Lepat // Wednesday, November 10, 2010 12:08:00 PM  

    Insyallah..bolehnya pass exam!jangan putus asa!
    susah macam mana pun,kita kenalah laluinya.Semoga berjaya!

  2. izyan // Wednesday, November 10, 2010 12:16:00 PM  

    penah jugak rase untuk paper pharmaceutical chemistry aritu.. memang rase down sangat.. ape ape pon tetap kene tawakal la ye

  3. eZad niMo // Wednesday, November 10, 2010 12:26:00 PM  

    hahaha. geli aku nengok katon tu. ee~

  4. RainDrop.. // Wednesday, November 10, 2010 10:25:00 PM  

    wahai classmateku...aku memahamimu~blerghhh...mmg agak blur r sem neyh~!!sem depan ayuh buat yg lagi terbaik!!

  5. Penggoreng // Friday, November 19, 2010 5:32:00 PM  

    giler bestnye zaman dulu huhuhu

  6. harisu-sama a.k.a RS // Monday, December 13, 2010 1:39:00 PM  

    thnx everybody =)