KEEPERS Farewell Dinner

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Thursday, April 16, 2009 | 12 kiriman komen »

Peace upon you,readers..

4 April bertempat di Civic Center, Lot 47, Section 34, Jalan Taman Budaya, 94300 Kuching telah berlangsungnya satu majlis makan malam atau nama saintifiknya (haha,nama saintifik indah) KEEPERS Farewell Dinner yang diusahakan dengan jayanya oleh 3rd batch kos aku, iaitu junior aku (aku 2nd batch) sempena meraikan senior 1st batch kami yg akan bergraduate dan juga meraikan ketua program kami yang akan melanjutkan pelajaran dalam peringkat phD di Australia Julai depan. Bertemakan "A Night To Remember" dan pakaian warna hitam,putih dan ungu..apa yang akan aku kongsikan adalah cebis2 kenangan, keriangan dan seri majlis malam itu.

Civic Center..yang macam menara tu..sumpah best~



Sedikit trivia pasal KEEPERS..
+persatuan under Diploma in Environmental Health atau Diploma Kesihatan Persekitaran..

+KEEPERS hasil gabungan perkataan Kesihatan Persekitaran, and coincidentally maksud dier kalau korg cek kamus sesuai bebenor ngn kos ni,huhuhu..

+motto : We Care For Our Environment

+aktiviti tak boleh tak buat untuk setiap sem : Recycle Day
+setiap sem wat dinner..bukan calang2 tempat,macam2 hotel dah gi..kadang2 aku terpiker kayanya budak2 KEEPERS nih..*sesak nafas piker*

+ahli tak ramai sebab student kos nih memang tak ramai. Tapi itulah kelebihan kami, seperti satu family, hehe..seriously kos aku tak macam kos lain. Kes junior tak kenal senior, student tak tahu pon setiap kos ada ketua program, and bla3 rasenye takde dalam kos kami..
+tu jer kot...nama pon trivia, tak leh citer lebih2,kwang3!

So..apa yang dapat aku share cuma gambar2 yang sejak 2 menjak nih aku asyik tengok jerk, even background laptop asyik tukar2 gambar dinner nih jerk..but before that aku nak ucapkan tahniah kepada junior kami yang bertungkus-lumus dalam memastikan majlis berjalan secara sempurna..banyak aku nak citer tapi ntahlah takde idea plak sekarang,huhuhu..


Neway,layan~


Duduk dari kiri : Mas, Didi, Kak Hanis

Berdiri : Azi dan aku

Azi, aku, Abg Adam dan Charles


Abg Adam terbang dari semenanjung tuhh datang malam tu..huhuhu..


Kamilah cameraman malam tuh,huhuhu...nak pose gak,haha..

Gambar aku ngn Kak Hanis, Ijat, Zinnera, Aza, Kak G, and Nana


2nd batch family..ader 2,3 org missing!!

Yg box atas tu gambar aku dengan Husna and Rima..gambar wallpaper aku skrg,hehe.

Candid..

Gambar beramai-ramai..


Gambar beramai-ramai..

Sem ni org semeja aku yang bertuah..selalunye aku dapat,huhuhu..

Main tukar-tukar hadiah..aku dapat tabung kiut nih,hehehe...


Jadi kepada senior yang diraikan, moga-moga kalian sukses and hopefully jumpe lagi masa degree nanti, insya Allah..dan kepada En Wan Abdul Rahim bin Wan Ahmad, koordinator program kami, semoga Encik sekeluarga selamat sejahtera di Australia sana dan cepat2 dapat phD tu,huhuhu. Nampaknye anak-anak Encik nanti jadik org putih larr~ haha..hmm ok lah rasenye tu je kot..hopefully aku dijemput lagi untuk dinner next sem, sungguhpun aku kewangan aku dijangka bertambah sesak sem depan..yup praktikal! Tapi takper..start menabung..dapat hadiah tabung tuh ader hikmah sebenarnye tuh,kui3~


-THE END-

12 kiriman komen

  1. eZad niMo // Thursday, April 16, 2009 4:58:00 PM  

    wuuu..mmg bez gler...
    benci r nengok kau...pandai jek karang cter...huhuhu~
    btw, aku mmg rindu gler knangan kte ramai2 time dner nyh...
    sedey2..x tkata plak...
    huhuhu~
    tp kan, siap watak en.wan pon masuk gak...
    ahahha~

  2. Zinnera™ R. // Thursday, April 16, 2009 5:13:00 PM  

    haha~
    ngegeh ktk tok
    "sem ni org smeja dgn aku yg dpt cbtn bertuah.. slalu nye aku"
    hahaha
    :P

  3. BaLQis // Thursday, April 16, 2009 5:49:00 PM  

    pakaian ko nmpk cm polis..hik3
    takpe..cute2~

    nway, aku pnh kne sindir ngn member gak psl menabung..
    dpt hadiah tabung..
    tabung warne pink la tapi~
    hehe

  4. harisu-sama // Thursday, April 16, 2009 6:57:00 PM  
    This comment has been removed by the author.
  5. harisu-sama // Thursday, April 16, 2009 6:59:00 PM  

    nimo,
    aku memang terer bab goreng2 ayat kasi sedap,haha..
    pepun aku pun rindu gak..gmbr2 nih jelah kenangan kalau balik cuti sem ni aku pendek umur,kwang3!

    hannah,
    haha..kamek terlalu berterus terang ka ya?
    benalah..mala jak kmk dapat cabutan bertuah,kali tok x pulak,huhuhu...
    btw,gmbr ktk ngn kmk ada terabadi kat ctok,hehehe..

    balqis,
    macam polis ke?
    aiseh..tulah kau x jadik penasihat fesyen aku,kui3~
    tabung aku masih dalam kotak~~
    kwang3...

  6. BaLQis // Thursday, April 16, 2009 8:01:00 PM  

    haha..nk aku jd ke?
    meh3..hehehehe
    nway, jeles lak tgk ko berloghat srwk ni~
    aku lahir je sane tp bsr kt kl so tak reti ckp..
    setakat kemih aku tau la..haha

  7. harisu-sama // Thursday, April 16, 2009 9:23:00 PM  

    nak jadi ke?
    tapi aku nih bukan artis pon haha..duit poket pon xcukup wat makan,huk3~
    alalala..nih kene gi kursus "kembali ke pangkal jalan" lah jawabnye,haha..
    blaja bahasa tempat kelahiran..*nama kursus punyelah gempaq*

  8. eZad niMo // Friday, April 17, 2009 12:28:00 AM  

    huhuhu...apakah maknanya kalo pendek umur ya???
    ko jgn bg aku pk bkn2 sudah...
    haih3~

  9. harisu-sama // Friday, April 17, 2009 12:32:00 AM  

    pendek umo tuh mati ler..huhuhu...
    xyah bagi kau piker bukan2 pon leh otomatik ko tpiker nyer,kui3~

    dun wori,rituh ader org cek telapak tgn kanan aku,eh ke kiri ntah.."awak panjang umur" she said..she? lalala~ tukang tilik mpuan lar tuh maknenye~~
    (+_+)

  10. eZad niMo // Saturday, April 18, 2009 2:35:00 AM  

    ceh...suke r tuu...huhuhu~
    ape la ko ni...
    sebok jek wat mende2 cmtu...
    dah2~ p study...
    aku nak off9...
    jumpe g aftr final t...
    hohoho~(^_~)v~

  11. noor fatin // Saturday, April 25, 2009 7:26:00 PM  

    tabung tu comel seyh.ehheehhe
    ko ensem~

  12. mastura // Saturday, May 09, 2009 11:14:00 PM  

    oit...
    pakcik lucah...
    hehehhee ble g nak mkn kat civic center ni???
    hmm...rindu nye...
    yela time 2 kan kecomelan kmk teramat2 lah teserlah...
    hmmmm.......
    ssyokkkk nye raya...!!!!!!!