Racistkah lagu Negarakuku?

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Thursday, September 02, 2010 | | 2 kiriman komen »

Mesti korang semua pernah dengar lagu ni kan? Aku pun pernah tapi waktu tu aku tak faham sepatah haram pun. Aku ingat lagi, kalau tak silap aku dengar ni dekat kedai-kedai elektronik. So, tadi aku search YouTube & found this video clip.

Aku cuma sentap part azan tu je. Oh yang tu aku harus cakap, VERY THE SENSITIVE.

Hal-hal lain lantak Namawee lah, lirik dia.

Tapi, racist ke video clip ni? Wo konfius mehh~ Waaaa...

Nota besar punya: Please, betul-betul perlukan opinion rakyat Malaysia. Racistkah video clip ni? Sila tinggalkan barang sepatah komen. SanQyu.


2 kiriman komen

  1. cHoCOLaTe // Friday, September 03, 2010 7:52:00 AM  

    racist bile part die memperli azan, mengata suara bilal macam suara ayam, pitching lari, n etc.

    racist bile dier kate da malays n bumiputra still being breastfeeding by the gvtmt.

    mungkin bagi namewee x racist, tapi lagu tu da buat kaum majoriti terasa.

  2. eZad niMo // Tuesday, September 07, 2010 12:51:00 PM  

    "please don't sue me, sy xde duit"

    slalu dgr dorg ckp cmni, skrg baru phm katne dorg dpt ayat nih. huhuhu.

    astaghfirullah-al-azim.

    tu je mampu aku komenkan. selebihnya, serahkan pada yg pakar.