Telur mata lar cik akak oii...

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Monday, May 11, 2009 | 10 kiriman komen »


Huhu.. Dapat beza x telur mata ngn telur goreng?

Aku baru je balik dari gerai makan nih..masuk nih dah kali kedua aku kesana. Kedai baru belakang kolej aku. Aku order menu..n mintak side order telur mata. Beberapa minit kemudian, yang aku tunggu2 sampai. Aik?? Nih bukan telur mata (+_+) (getus hati aku..). Takperlah..tak tahu ape nak cakap,takkan nak mintak tukar lak,huhuhu..(kesian...). Tambah plak perut aku dah lapar tadi,kebulur dari pagi coz cafe tutup,kan dah stat cuti..

Tapi tulah..tulis kat buku menu tu telur mata,aku order r telur mata. Lagipun aku dah biase dah makan telur goreng nih. Mengikut fahaman aku, telur mata suppose yg kuning tuh cair..n telur mata yang best adalah yang putih tuh x berkerak-kerak mcm telur goreng n the colour suppose to be whitish2 cmtu. Tak tahulah kalau aku salah,tapi itu yang aku tahu.. Kalau tak,tak mungkin nama tuh berbeza rite?

Well,aku bukan nak kate aku sgt memilih or cerewet ngn makanan. Tapi,bende2 cmtuh mereka takleh amek mudah. Memang simple jek masalah tuh.. Haih~ tolonglah at least faham beza telur mata ngn telur goreng,kamu tuh berbisnes,nih leh consider as fraud taw..cehh memandai jek aku. Maka,kempunanlah aku nak makan telur mata,haha.. See,sian kat aku,as the customer..

End.

10 kiriman komen

  1. BaLQis // Monday, May 11, 2009 5:48:00 PM  

    hehe..sian anda...
    kt sini, panggil telur ceplok..haha

  2. harisu-sama // Monday, May 11, 2009 5:54:00 PM  

    ye..sgt kesian,huhuhu...
    telur ceplok ek..ntah2 org kedai tuh tahu telur ceplok tp tak tahu telur mata kottt...kwang3..:p

  3. BaLQis // Monday, May 11, 2009 6:15:00 PM  

    cube la ckp...mane la tau~ hahahaha
    takpon ckp cmni..
    "teh..mau telur ceplok..stgh matang yaa"

  4. harisu-sama // Monday, May 11, 2009 6:30:00 PM  

    hahaha...wahh,cam best jek..
    kang xpasal2 selipar nek muke,hahaha..

  5. BaLQis // Monday, May 11, 2009 7:31:00 PM  

    laaaaaaaaaaa...apsl lak??
    kate nk order..
    tu cara order la tu~
    hik3

  6. harisu-sama // Monday, May 11, 2009 9:19:00 PM  

    hahaha...mmg r..abeh tuh dah gune base indonesia manenye xkene pelangkung,haha..len r akak2 kat kedai tuh layan sinetron tv3,kui3~ nih layan AF...*dua kali aku dtg,dua kali tulah gak layan AF*

  7. Zinnera™ R. // Monday, May 11, 2009 9:45:00 PM  

    telur maata?
    wujud eh?
    1st time dgr. haha
    kedai blakang mane tu? ape name die. hahaa

    comel la gmbr telur tu. hikhik

  8. harisu-sama // Tuesday, May 12, 2009 2:49:00 PM  

    aok telur mata..1st time ka??
    biasa org tunggah telur mata kerbau..mcm dalam gmbr ya lah..huhu

    opps nama kedai terpakse dirahsiakan..kelak kmk gtaw~~xleh kat sini..

    comei ek? hehehe...rase syg nak makan ek? hehehe..

  9. rayme // Wednesday, May 13, 2009 8:15:00 AM  

    telur yang kuning tue cair is telur mata kerbau la...
    kalau telur mata...byk angle yang boleh di bidas.. telur mata siapa??
    tetiba aku melalut..hheheheh

  10. harisu-sama // Wednesday, May 13, 2009 10:38:00 AM  

    hahaha..yelah2~ aku juz tulis balik ikut menu kedai tuh..
    btw,mane aci bidas akuuu!
    hehehe..