He Who Can't Marry/ The Man Who Can't Get Married

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Friday, September 25, 2009 | | 11 kiriman komen »


Baru selesai menonton drama korea ni. Isnin dua minggu lepas, haha! Mana lagi kalau bukan channel 303 KBS World. Aku kasi lapan bintang. Seronok bila tengok cerita yang kena batang hidung sendiri. Rasa terpukul. Aku promote cerita ini kepada mereka yang mungkin sama macam aku, cadang untuk hidup seorang seumur hidup tapi mewah dengan harta. Cuma ada keluarga dan beberapa orang kenalan,atau rakan..ya,beberapa sahaja. Cerita ini genrenya comedy romance so tak boring, tiap-tiap episod mesti ada scene yang buat kau ketawa, terutama mimik muka Cho Jae Hee yang berkerut-kerut cuba menzahirkan perasaan-perasaan tertentu. Selain tu, tak banyak konflik cuma kita akan dihidangkan dengan dua dunia berbeza. Pertama, dunia bila hidup sendirian. Kedua, dunia setelah hidup bersama teman istimewa. Maksudnya, kau boleh tengok pro and cont's untuk dunia dunia ni. Kalau aku, aku lebih suka dunia pertama, hehe. Oh,watak utama lelaki dalam cerita ini lebih kurang sama macam aku. Tu je aku nak cakap.



11 kiriman komen

  1. asyfiqaz // Friday, September 25, 2009 3:17:00 PM  

    huhu..
    xkn nk idop sowg spnjg hayat??
    uih..dasyat2..

  2. Lala // Friday, September 25, 2009 3:41:00 PM  

    nape minat drama korea???

  3. harisu-sama a.k.a RS // Saturday, September 26, 2009 11:38:00 AM  

    afiq,entah~ weirdo btol haha!

  4. harisu-sama a.k.a RS // Saturday, September 26, 2009 11:40:00 AM  

    lala,jawapannya..minat.

  5. Anonymous // Tuesday, September 29, 2009 1:58:00 PM  

    cte ni dh abeh ke..??
    alaa..xsempat nk abehkn kt kbs.
    pdn la tggu2 dh xde..
    (rse2 cam sy x..??haha..)

  6. ajidraai // Saturday, October 03, 2009 8:31:00 AM  

    hai

    woo, drama ni pun fave ak gak.
    suke tgk drama ni sbb cara hidup jo jae hui tu cool gile kut. single tapi luxury en.haha ;DD

  7. harisu-sama a.k.a RS // Friday, October 09, 2009 3:54:00 PM  

    anonymous nih lyana naza kan? hehehe. yup,abih dah. awak tgk dekat mysoju jelah kalau ada masa :)

  8. harisu-sama a.k.a RS // Friday, October 09, 2009 3:55:00 PM  

    ajidraai,yup,single but mewah dgn harta. target nak cmtulah haha.

  9. Anonymous // Friday, October 09, 2009 5:52:00 PM  

    ahahahaha..igt xdpt cam la. sy ade tgk tp bru ep bpe tah..xde mse..huhu.

  10. iLi-chan // Monday, October 26, 2009 5:08:00 PM  

    hi rs...lama x visit ur blog.

    anyway how r u?

    and oh!

    tak tahu lak rs nk duk sorg2...boleh ke survive dgn jayanya?

    cerita ni kelakar sgt2 tp sgt2 annoyed...hahaha. no offense!

  11. harisu-sama a.k.a RS // Friday, October 30, 2009 9:50:00 AM  

    hahaha! kelakar tp annoyed? so suke ke tak tengok? hehe.
    hmm plan mcmtu..tp semua bergantung dgn masa:)