Happy Birthday to me...

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Sunday, March 15, 2009 | 14 kiriman komen »

Assalamualaikum sumer...
Hehe..yup birthday aku baru je lepas beberapa hari yg lepas. Lepas beberapa hari yg lepas?? (+_+)?! Haha..pengulangan frasa 'lepas' tuh agak memeningkan tp menarik. Terpaksalah aku bocorkan rahsia. Aku dilahirkan lebih kurang pukul 4.45 ptg (lepas Asar) tanggal 12 Mac 1990. So.. Yes..you're rite~ Aku mude dr kamu2 sumer yg sedang membaca post ini,hahaha!
Ish3..jahat tol aku nih. Btw,bila umur dah meningkat nih,aku terpiker plak pasal dosa2 yg menimbun aku dah wat. Actually aku lagi suka kalau umur aku pendek,honestly! Tak tahu nape. Kat skola dulu aku ader satu tabiat suka bcakap pasal mati,sehinggakan kengkawan aku risau and menggelarkan aku kanak2 pelik,hehehe. Haih~ tetibe terimbau plak kenangan lama. Tapi macam yang aku cakap..tak salahkan untuk aku fikir mcm tuh? Lagi meningkat umur kita,lagi byk dosa kita. Sebagai seorang manusia,aku mengaku kelemahan aku,jadi penawar yg plg mujarab bg aku adalah sakit (untuk kurgkan dosa) or meninggalkan dunia yg fana' ini.
Tapi korg jgn risau..tak pernah aku tpiker nak bunuh diri or watsoever. K tutup pasal isu mati and dosa tuh. Tp bukan tutup terus tak bukak2,jadikanlah ia pedoman. Kadang2 kita lupa. Okie?
So,biaselah kalau time harijadi ader org wish n bg hadiah. And yg plg meriah ader sambutan dgn kek dan makanan yg lazat2..nyamm2~ Tapi,aku tak dambakan sambutan..since aku jauh from family and kwn2 aku di kampus bukanlah mewah untuk sambut harijadi aku. Sape aku siap nak bersambut-sambut,haha! Wish sudeyh~
Hmm so aku nak sharelah antara wish2 yg diberi oleh kgkwn and family aku.. Betapa aku sgt,sgt,sgt menghargai mereka sebagaimana mereka menghargai aku dgn mengingati tarikh keramat kewujudan aku dimuka Bumi ni.. Sori tak dapat share sume..byk~
Wish 1 :
Aku malas nak wish besday kau..penat..hehe..
Saje jer wish awal2..nak tido dah ni..bla3~
(11/03/09,11.07 pm)
++tQ Haziq,walaupun awal 1 jam,haha! Tp agak kurg asam r intro mesej kau..kui3~++
Wish 2 :
Aku nak jadi org pertama ucapkan selamat datang ke kelab 20an..ingat anda dah tue..kuix3~
Umur makin meningkat, Mati kian dekat, Banyakkan ibadat, Pandu cermat, Jiwa selamat, Moga hidup dapat berkat, Sampai hari kiamat, Daripada nabi mendapat syafaat..epi burfday 19.
(11/03/09,11.19pm)
++tQ Man..hehe. Siap berpantun..berkerat-kerat pantun kau,nak tergeliat mata aku baca,haha! Btw,kau xsempat jadik org pertama..huhu++
Wish 3 :
Selamat Hari Jadi ke-19 tahun. Moga d'panjangkan umur, dimurahkan rezeki & bjya dunia akhirat serta jadi anak yang soleh. Harapan dan doa drpd ibu selalu agar cita along t'capai serta sentiasa mengingati, menyayangi ibu,ayah dan adik2. Amin.
(12/03/09,0000am)
++daripada ibu tersayang++
++org pertama wish secara rasmi++
++aku sgt tharu coz ibu aku bjaga semata-mata nak wish pukul 12 tepat..mcm yg selalu aku wat..padahal esok pg2 ibu aku keje,pepun thanx ibu..insya Allah,along cuba..amin..++
Wish 4 :
Hapi besday 2 U..wa da 19 thn la..moga pjg umur n murah rezeki..thanX be my pren..hormat org tue..
(12/03/09,0002am)
++from Kak Hanis,tQ kak Anis..malam itu bjaya jgk kita siapkan assgn en elly..tQ again..++
Wish 5 :
Slmt Hr Jadi..
SMoga pjg umo dan dimurahkan rezeki (drpd Angah yg xder kedit) dan keluarga..
(12/03/09,0004am)
++from adek aku..plg lwk sebab pinjam nset ibu aku semate-mate nak wish..thanX angah,do your best SPM tahun nih,kau harapan family~++
Wish 6 :
Apy besday to u! Hope u will success. And epi with her..hee
(12/03/09,0019am)
++from Syikin..tQ,but kamek xder gerek..suke memandai,huhu.++
Wish 7 :
hapi bday to u..hapu bday to u..hapi bday to haris..hapi bday to u..hehe btw umo kite dah sama k..hehe.
(12/03/09,1.03 am)
++tQ Mas..btw kau tue 3 bulan dr aku,hahaha!! so aku tetap mude n kiut,kui3~++
Wish 8 :
'Happy Birthday" yg ke 19 tahun. Ayah doakan semoga Along sentiasa sihat, bsemangat jitu, matang dan objektif dalam membuat keputusan dan fokus dalam mengejar cita2 selari dgn agama. Amin.
(12/03/09,8.03am)
++from Ayah kesayangan..++
++thanx ayah,insya Allah..amin. Tapi wish ayah macam visi n misi plak,haha! Along ader tgelak2 sket mbygkn ayah cakap patah2 perkataan tsbut,huhu++
Hmmm byk lg pas2 tuh..kire aku men mesej je pg2 bute tuh..belated pun ader..
Yg plg2 aku hargai..
Nyanyian beramai-ramai kat kelas..time lecture En Syam..thanX u ols~ Korg mmg best! Really..aku tharu..dah 2 sem korg nyanyi ramai2,huhu..Moga kita kekal bersama sampai grade kayh...^___________^ V
Jadi ape yg cuba aku kongsikan adalah bergembiralah pada hari keramat korg ini..betapa korg kene bsyukur korg masih dipanjangkan umur dan dapat bersama dgn mereka2 yg ingat hari jadi korg, mereka2 yg sentiasa berada di samping korg, org2 kesayangan korg..hargailah mereka sebagaimana anda menghargai diri anda. Siapa tahu, antara mereka2 ada yg pergi dahulu dari kita..auzubillah min zalik.
-THE END-

14 kiriman komen

  1. prince rayme lala // Sunday, March 15, 2009 10:04:00 AM  

    ceh!!
    ucapan msg org nak wish birthday pun nak tulis..
    hahah..
    btw, happy belated birthday ek!
    semoga pendek umur.. as u wish...!!
    hahaha
    opppssss!!
    semoga panjang segala- gala nya..hahah

  2. harisu-sama // Sunday, March 15, 2009 11:20:00 AM  

    hahaha...tulah keunikan aku~
    neway,tQ...
    wah..
    aku harap umur aku pnjg dari kau..
    lalala~

    haha.

  3. BaLQis // Sunday, March 15, 2009 12:39:00 PM  

    hey you~
    happy bday..=)

  4. nizaati // Monday, March 16, 2009 8:19:00 AM  

    Jangan sekali-kali ada seorang dari kamu sekalian mengharapkan mati. Dia tak boleh meminta mati sebelum kematian datang sendiri kepadanya. Karena sesungguhnya, apabila dia mati maka terputuslah amalnya, padahal umur seorang mukmin itu sebenarnya malah menambah kebaikan. (Riwayat Ahmad melalui Abu Hurairah)

    Hidup ini tuk mencari bekalan menuju ke hari perhitungan.... So, wahai adik,baguslah bermuhasabah diri...tp jgn ditinggalkan begitu je tanpa ada perubahan...ea tak ;-)

  5. eZad_nimO // Wednesday, March 18, 2009 8:54:00 AM  

    hepi blated bday...(wish kali ke-2)~(~,~)v~
    ko nih....haih2...xtao pe nk kate...
    ja mata~

  6. harisu-sama // Wednesday, March 18, 2009 8:02:00 PM  

    balqis,
    tQ hehehe.
    so,hadiah mane?
    haha! nasik padang~~ nasik padang~~

    nizaati,
    thanX for da hadith..
    insya Allah,sy sentiasa muhasabah diri untuk berubah.

    ijat,
    ape kes wish kali ke-2?
    nih mesti ader udang sebalik mee nih..faham dah aku (+_+)kui3~
    btw,xtahu ape nak kate??
    aku taw time nih ngah lecture,tuh kau x concentrate,haha,kantoi!!

  7. ++huDazaMRi++ // Saturday, March 21, 2009 1:42:00 PM  

    hye haris..

    hehehe..

    happy belated bsedy too u..

    sory lambt sgt wish...

    somoga dipjgkan umur n diberkati selalu..
    n all the best!!

    ps..thx coz add blog ak..hehehe

  8. BaLQis // Saturday, March 21, 2009 7:00:00 PM  

    nasik padang??
    kang aku pos basi..hahaha
    nnt ah aku pk hadiah..
    tu pon if u be nice to me..kah3

  9. harisu-sama // Saturday, March 21, 2009 9:12:00 PM  

    huda..
    hehe,tQ..amin2~
    selalu2 lar update k..

    balqis..
    aku bukan pe,saje nak tahu nape ko addicted sgt ngn nasik padang tuh..
    curious sampai lapa jadiknye,huhu.
    hadiah?
    nak2!
    kene wat bek nih...

  10. muhdzahari // Tuesday, March 31, 2009 3:00:00 PM  

    setakat aku kapel, awek aku je yang wish..

    orang lain, haram..

    even kawan2 dekat..

  11. BaLQis // Tuesday, March 31, 2009 6:20:00 PM  

    haha..nasi pdg sgt sedap...tu psl aku addicted..
    kalu taktau nk mkn ape, antara due je aku plih..
    nasi ayam bumbu bali..
    n nasi padang...

    selalu mng, nasi pdg sbb kdai lg dkt ngn umah..wakakaka

    bl baca mak ko wish bday, im sad..
    this year, my mom lupe my bday~

  12. ariz azali // Monday, April 06, 2009 6:57:00 PM  

    ko punya blog ni menarik...
    tahniah...
    tapi agak susah la ckit aku nak baca.

  13. harisu-sama // Sunday, April 12, 2009 3:20:00 PM  

    muhdzahari,
    hehehe..at least ader yg ingat,tu je yg penting..

    aris azali,
    sape ek?
    btw,thnX..part mane yg pening tuh?
    kalau leh aku improve insya Allah boleh tp kene statekan r..hehe.

  14. eZad niMo // Saturday, April 18, 2009 2:39:00 AM  

    hohoho~
    xlame lg besday aku...
    epi becoming besday to me...
    lalala~