Dunia baru

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Saturday, July 11, 2009 | , | 12 kiriman komen »

Peace upon you.

Lama tak update blog. First of all it's bcoz I'm so busy lately..dah masuk semester baru,dan sebenarnya dunia baru,iaitu dunia berpraktikal. Berbeza dengan kehidupan biasa aku dalam semester 1 hingga 4..kini aku berhadapan dengan dunia sebenar. Dunia pekerjaan. Praktikal ni beri gambaran bagaimana aku akan jadi bila keluar nanti. Kalau bagus performance aku sekarang maka baguslah performance aku bila kerja betul-betul nanti..kott. Haha ada kott lak! Ntahlah..buat masa ni aku tak dapat manifestasikan perasaan aku tentang dunia baru ni. Insya Allah akan datang aku akan kongsi rasa,fikir,lihat dan dengar aku sepanjang tempoh setahun ni.

Setahun?
Yup. Kepada sesiapa yang sedang atau akan atau sedang mempertimbangkan mengambil Diploma Kesihatan Persekitaran a.k.a Diploma in Environmental Health ni,pada semester 5 dan 6 iaitu tahun akhir korang,korang akan rasa dunia baru ni,yang aku rasa sekarang r. Jadinya,setahun lah.. Tanpa cuti semester dan buat masa ni..tiada elaun. Kalau kat UiTM laa.. U len aku tak taw huhuhu.


Takde cuti??

Takde elaun??


Gila apa?! Kejam gilaaa!

.
.
.

Haha,tu nanti2 r aku story.


Sebab kedua aku lambat update adalah kerana aku takde broadband or kat umah sewa aku ni takde wireless huhuhu. Sekarang ni pon pinjam broadband kawan. Byr tong2 r sebab aku nyebok guna gak haha. Thnk God Marcos jadik housemate aku...dia ada kete,ada broadband,ada byk duit (erk?? haha) dan byk lagi hehehehe. Bukan nak amek kesempatan ke apa,juz dunia baru aku ni jadik mudah sikit. Beban aku kurang sikit. So berterima kasihlah kepada Marcos aku dapat update blog nih hehehehe.

Oklah..saja nak nyatakan sebab nih. Kering idea,tak tahu nak tulis apa. Byk sgt yg berlaku sejak aku masuk rumah sewa ni Ahad lepas (5hb Julai 2009) dan start dunia praktikal secara rasminya di Hospital Serian,Sarawak pada Rabu lepas (8hb Julai 2009). Segalanya rumit dan sulit haha! *maksudnya? aku pon tak tahu hahaha! saje nak guna ayat tuh*

Jadi setahun bermula sekarang,aku akan story apa2 je tentang dunia baru aku ni. Sorrylah kalau-kalau nanti cerita2 tu berbentuk akademik hahaha.

Habis sudah~

12 kiriman komen

  1. BaLQisRiZa // Saturday, July 11, 2009 4:02:00 PM  

    ecececeyh..die bz skg niii..hihi

  2. Zinnera™ R. // Saturday, July 11, 2009 7:55:00 PM  

    mcm best je. huhu.
    2 sem lg tgl utk menikmati sisa sisa hidup d U. haha.

  3. ++harisu-sama++ // Saturday, July 11, 2009 9:10:00 PM  

    balqis..kenape? x percaya? hahaha!

  4. ++harisu-sama++ // Saturday, July 11, 2009 9:11:00 PM  

    hana..huhuhu..setahun tu lama. bak kata pepatah : penantian itu satu penyeksaan.

  5. kyrios angel // Saturday, July 11, 2009 11:23:00 PM  

    cian hang erk harisu-sama..
    patot r jarang msg aku
    heheh

  6. hey there syaira // Saturday, July 11, 2009 11:50:00 PM  

    ke'busy'an melanda dri anda..!! hahaha..
    alolololo..cian nye..jgn nangis ekh..hahaha..

  7. ++harisu-sama++ // Sunday, July 12, 2009 1:35:00 AM  

    man..taw xper...sibuk gila. now bila kau cakap cmtu aku teringat lak yg aku lupe nak reply msg maula huhuhu. dahlah bnde tu penting bg dia..or aku dah send tp aku tak ingat. adoiii...pelupe dah aku~

  8. ++harisu-sama++ // Sunday, July 12, 2009 1:36:00 AM  

    syaira..pinjam kain tudung,nak lap hingus nih,leleh~ hehehe.

  9. hey there syaira // Sunday, July 12, 2009 9:24:00 PM  

    hish!! pe plak..pengotor..!! hahaha..
    xyah lap..biar jer..jatoh tros..wakakakaka..

  10. ++harisu-sama++ // Monday, July 13, 2009 11:59:00 PM  

    syaira....bolehla...hahaha!

  11. hey there syaira // Tuesday, July 14, 2009 12:21:00 AM  

    xde..xde..hahaha

  12. ++harisu-sama++ // Tuesday, July 14, 2009 6:22:00 PM  

    xperlah kalau x sudi..:(

    lap kat tudung org len jelah,kah3!