sedetik lebih

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Friday, January 21, 2011 | | 4 kiriman komen »

Salam.

Cemburu. Itu yang aku rasa sekarang.

Masa aku diploma dulu, aku pernah berhadapan dengan satu situasi di mana simpul jalinan persahabatan 3 orang kawan ni longgar sebentar dek kerana rasa cemburu. Seorang daripada 3 orang ni tiba-tiba jadi cemburu sebab 2 orang itu lebih rapat. Untuk lebih mudah faham, A cemburu dengan B sebab C 'nampak macam lebih rapat' dengan B.

Masa tu aku pelik, dalam berkawan pun boleh cemburu ek? Disebabkan A, B dan C kawan aku, aku cuba selesaikan masalah tu. Lepas selidik-selidik, puncanya cuma 'nampak macam lebih rapat' je. Kecilkan masalah tu? Nak dipendekkan cerita, alhamdulillah hubungan mereka bertiga akrab macam dulu-dulu sampai sekarang. Aku tak pasti status dorang, kawan baik ke kawan je. Tak penting.

Hari ni, aku pulak cemburu. Aku cemburu tengok keakraban orang lain. To be specific keakraban somebody yang aku tak tahu apa status aku pada dia, kenalan atau kawan. Aku sangat mementingkan kejelasan status. Ya, dari kecik. Perhaps, dari zaman sekolah menengah, kott. Haha. Kalau ada next entri mungkin boleh cerita. Ceritanya agak pelik dan lawak.

Aku harap aku dapat jadi kawan dia. Seronok tengok, ramai kawan-kawan dia. Dan dia macam disayangi so aku lagilah macam curious nak tahu apa yang buat kawan-kawan dia sayang sangat dekat dia. Ah peliklah aku ni, dalam ramai-ramai orang kenapa dia? Mungkin lepas tengok gambar bday celebration dia kott. Haih, aku memang sensitip sikit bab-bab suprise bday party ni. Berharap sangat best friend aku buat satu haha. Hmm bagi aku, bukan calang-calang orang dapat taw. Even aku pun tak pernah buat kat sesiape..susah kott, tapi best. Okey hint! Haha.

Tapi bukan sebab tu je. Ntah. Aku tak ramai kawan so nak tambah kawan lah kott. Kawan yang boleh buat aku happy dan bangga. Oh dia seorang yang ceria dan mungkin bakal doktor atau pharmacist. Plus, dia tahu one of my secrets (ceh, plural, ye ye je..) so hmm..senanglah hidup kott haha. Kira kalau aku mtk pendapat, dia mungkin boleh bagi pendapat yang berbeza dr orang lain, sbb aku pada mata dia bukan macam aku pada mata orang lain. Uishh banyak hints aku bagi hari ni. What I can say is hanya jauhari mengenal manikam :)

Aku selalu bagi hints sebab aku harap satu hari nanti orang akan "Ohh patutlah dia mcm ni mcm ni.." or "Eh now baru aku perasan, dulu dia ..." Haa lebih kurang cmtulah.

Okeylah dah melalut-lalut. Bye.

Nota: Lelaki yang jahat bukan untuk perempuan yang baik. Err.

Nota lagi: Cuti Thaipusam semalam best! IOI Mall, lunch at Nando's, Jusco, apartment, berhimpit dalam bas mcm tin sardin, jog with housemates, dine and karaoke with Kak Anis, Ain, Nana, Sher and Ben, dapat camera baru and biskut promotion.



4 kiriman komen

  1. Anonymous // Friday, January 21, 2011 9:38:00 PM  

    oo..ko pn tw erti cemburu @ jelez ek??huhu....xp2..cemburu tnde syg weh...hahaha

    kwn2 umh aku mse diploma pnh wt sprse brthdy prty tok aku...salina, nida n kwn2 len..bes...rse cm d hrgai sgt2...suke2...ps2 mse sem 3, someone yg pnh aku admire wt suprise bg adiah kt aku plk...gile syiok..best2..sumorg kt kolej jeles tgk ape yg ak dpt tu..huhuhu..trse ak insan yg pling brtuah wt seketika....hihii...
    -maaf termeleter d cni- ;p

  2. harisu-sama a.k.a RS // Sunday, January 30, 2011 1:45:00 PM  

    heyy aku pon manusia gak huhu.

    hmm aku pernah jugak. tapi aku tak datang. insya Allah tahun ni before bday aku, aku post video tu. tp taklah suprise sgt sbb aku dah tahu dah hehe.

    xpe bleter je pjg2..sharing is caring.

  3. RainDrop.. // Monday, January 31, 2011 9:20:00 PM  

    spe 'anonymous' neyh hares???

  4. harisu-sama a.k.a RS // Monday, January 31, 2011 11:28:00 PM  

    :)