Contest: Senyum Tak Nampak Gigi

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Monday, February 21, 2011 | | 3 kiriman komen »

Salam.

Hai readers! Just a quick post jugak. Hari ni nak join conteeeeeeeeeeeesssstttt! 

Kali ni contest yang aku nak join berkenaan dengan senyum tak nampak gigi. Haha, agak menarik kan? Okey, satu fakta tentang aku, aku seorang yang susah senyum. Serius. Kalau bergambar aku terpaksa perah keringat, kadang2 tu kene senyum siap2 depan cermin baru hadap kamera demi m'hasilkan sebuah senyuman yg manis haha. I dunno why tapi memang susah. Ni aku cerita secara general lah. Biasanya bila mood betul-betul pada kemuncak kegembiraan ditambah pulak bersama rakan-rakan rapat atau berada dalam suasana yang ceria, taklah susah sangat nak senyum. Hmm. 

Jadi pada kebiasaanya, untuk nampak 'seperti senyum' aku terpaksa senyum sambil menampakkan baris gigi. Just menyeringai sikit kasi nampak gigi, (w'pun gigi tak cantik) okey, that's smile for me. Susah tahu tak! Aku tak tahulah kenapa otot-otot muka ni tak membantu sangat dalam hal-hal penceriaan wajah ni. 

Dan kadang-kadang bila dah lenguh, dah penat nak menyeringai, yelah faham-faham jelah betapa susahnya utk orang yg susah senyum macam aku ni nak senyum, akan terhasillah senyuman tanpa menampakkan baris gigi. Contohnya seperti ini:



Ataupun kadang-kadang tu saje nak bajet kiut or nak pelbagaikan koleksi gambar dalam kamera kawan-kawan, yelah takkan senyum tu satu pattern je kan, dahlah si RS ni tak pandai posing, senyum se'pesen' je pulak tu..maka terhasillah gambar seperti ni




So that's all, takleh share banyak-banyak haha. So cik Muas, pada saya tak kisahlah macam mana pun senyuman seseorang tu, yang penting ianya ikhlas dan sejuk mata memandang pon dah lebih daripada cukup. 

Personally, aku jealous dgn sesetengah orang yang wajah dia pada keadaan biasa nampak manis macam tengah senyum. Serius, aku tak tahu mcm mana dorg buat! Macam hidup dorg ni takde masalah, cerieeeeee je. Well org2 mcm ni aku suka pandang, sbb sejuk je hati tengok. 

So nak tag 5 orang. 






Tarikh tutup 27.02.2011. Maklumat lanjut klik belog Cik Muas. Sekian!

3 kiriman komen

  1. CIK IMAKASIHDANI // Monday, February 21, 2011 6:42:00 PM  

    comel ^_____^

  2. Balqis Riza // Tuesday, February 22, 2011 10:21:00 AM  

    gmbr 2nd, cute gilerr..hahahah

    gmbr 3rd, macho yg tgh blushing LOL

    anyway semoga mng contest..

  3. NOOR FATIN // Thursday, February 24, 2011 3:52:00 PM  

    aku dah lama join la contest ni. hik3. thanx tag!

    hensem la ko ni. aish aish :P

    gudluck!