Apa perasaan anda bila housemate anda bercuti selama 21 hari dan anda tinggal seorang diri di rumah sewa, tiada transport untuk keluar kemana-mana jika bosan (sebenarnya bukan jika,tapi memang sangat bosan), makan masak sendiri dan makan seorang diri (sangat ala kadar), tidur seorang, dan bercakap seorang diri macam orang gila sebab tiada teman untuk berborak, bergelak ketawa dan lain-lain kecuali ada panggilan masuk dan kawan-kawan yang sedang online mahu berborak dengan anda, sedangkan housemate anda enak menikmati cuti dan langsung tidak bertanya khabar anda yang ditinggalkan bagaikan rak kasut kayu yang hampir reput di sudut dinding rumah anda itu.

Twist.

Apa pula perasaan anda meninggalkan seorang housemate anda di rumah sewa selama 21 hari tanpa langsung bertanya khabar bagaimana makan minum dia kerana tahu dia tidak mempunyai transport untuk membeli makanan diluar kecuali terpaksa menyusahkan orang lain, menumpang kereta orang lain pergi ke supermarket terdekat dan tahu yang kawan anda itu jenis yang tidak suka menyusahkan orang lain atau dalam erti kata lain segan untuk meminta tolong daripada orang lain walaupun orang yang dia mahu susahkan itu adalah coursemate dia sendiri. Dan, sanggupkah anda tidak memberitahu yang anda akan balik pada berapa haribulan, tetapi mengatakan "entahlah,aku tak pasti lagi aku balik bila" sedangkan anda tahu, semester baru akan dibuka dalam beberapa hari sahaja lagi dan paling penting, kawan anda itu sebenarnya ingin memberitahu yang dia sebenarnya dah terlalu bosan tinggal seorang tapi dalam nada yang berkias dan tidak mahu mempamerkan rasa marahnya.

21 hari seorang diri dengan dugaan-dugaan lain (tak perlulah aku mengomel pasal ni pulak), aku rasa itu satu tempoh yang lama dan aku tak patut diperlakukan macam ni.

Takpelah,dah nasib aku. Dah,dah. Chill haris!! Yup,I'm okey now,hehe.


Suara tersepit: Cepatlah berakhir, Disember 2009. Syuh,syuh..



10 kiriman komen

  1. NOOR FATIN // Monday, December 28, 2009 2:03:00 PM  

    lamanyaa!!
    waaaa

    21 hari~~
    sgt bosan
    bygkan kalau xde tenet..
    susah nak dpt makan..wuu~

    sabar haris..sabar!!

  2. Balqis Riza // Monday, December 28, 2009 2:53:00 PM  

    takpela..
    kdg2 jd loner kan best? hehehe

    nway, ayat tu cm betul..
    aku pnh baca satu quote 'do not tell me u know how i feel unless u magically turn into me'..hehehe

    chill cutie..=)

  3. Shazana // Monday, December 28, 2009 8:45:00 PM  

    Salam. Haris, sorry. Baru ade kesempatan mak melawat blog kamu. Hehe.

    21 days? Wow~ U are so strong. Live alone in a house or eventhou a room had killing me softly before.

    Xpe, Allah sentiasa bersama kamu~ Gambate Haris! :)

  4. Lala // Wednesday, December 30, 2009 4:15:00 PM  

    sedih betul.....dh2...sabar ye...

  5. asyfiqaz // Friday, January 01, 2010 3:44:00 PM  

    bek2 abg aris..
    klu lme2 dok sowg2 mau jd gler aw!
    huih, bhya2!

  6. harisu-sama a.k.a RS // Monday, January 04, 2010 10:01:00 AM  

    faten,tahu xper,huhuhu...ape nak buat,naseb badan~~~

  7. harisu-sama a.k.a RS // Monday, January 04, 2010 10:03:00 AM  

    balqis,hehe..mmg best jadi loner,tp kali ni tak best. xde enjoyment n excitement..err ape aku merepek ni ek huhu.

  8. harisu-sama a.k.a RS // Monday, January 04, 2010 10:03:00 AM  

    lala,hehehe..yup. thnX:)

  9. harisu-sama a.k.a RS // Monday, January 04, 2010 10:04:00 AM  

    shazana,hehe. thnX..gambate jugak! :)

  10. harisu-sama a.k.a RS // Monday, January 04, 2010 10:04:00 AM  

    afiq,that's sooooooo true..mmg rasa nak gila dah. serius,tak tipu huhu.