[Award pertama]

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Friday, June 05, 2009 | | 14 kiriman komen »


1) Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda

Seperti yang anda lihat..saya bertindak mengikut arahan..*cume lambat seminggu,huhu* n_n"

2) Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini

+ nama dier Nur Shazana..

+ lahir 9th September 1990..ye..1990 so sama umur ngn aku,wakaka!

+ asal Butterworth, Penang..

+ kenal melalui Friendster..sangat peramah..bercakap dengan dia seolah-olah dah lama kenal..*hmm kalau awak still ingat laa..time awak buzz saya kat YM mintak pendapat ttg frenship problem,hehehe*

+ blog dier menarik..dan juga salah seorang blogger yg gune almost 70% in English! Blog dier akan lebih menarik kalau ber'domain'kan Bloggers..(erk betulke istilah domain itu? haa lantak r~)

3) Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya

OMG! O_0!! Aku benci soalan camni..tolong2!~

5 fakta pasal aku..

+ Muke ketat.. Haha aku tak tahu,tapi itulah hakikatnya. Wajah aku pada keadaan biasa memang nampak ketat dan bajet serius. But actually....NO! Sape yg dah lama kenal aku akan faham..hehehe. Well aku takpat ubah lah weiii~ Dari kicik sudah begini~

+ Sangat malas ketika cuti.. Ye aku sangat sangat pemalas time cuti..haha! Aku malas nak gerak kesana kesini dan akan arahkan adik aku yg paling kecik untuk tukar rancangan TV..tolong tutupkan suis..tolong kuatkan kipas..tolong amekkan air..tolong amekkan itu..ini dan macam-macam lagi. Kejam tak?? Hahaha!

+ Tak reti bersosial.. Hmm aku tak pandai bersosial. Kebanyakan kengkawan aku kalau ikut sejarah adalah mereka2 yang berani approach aku dan kawan kepada kawan-kawan aku. Kire kawan atau orang yang aku approach sendiri adalah boleh dikira dengan jari. Aku tak kenal jiran tetangga aku. Aku malas join majlis2 keraian or perkahwinan. Dan macam-macam lagi. Lawak? Memang lawak. Aku nak ubah tapi tak berubah-ubah. Memang tiap kali azam tahun baru mesti isu berbangkit antaranya prob ni lar..hahaha! Tapi..aku bukan sombong..orang selalu mistaken aku nih sombong. Well,aku faham nape..biarlah ape orang nak kate.

+ Layan korean, japanese and taiwanese drama/movie.. Memule aku benci giler..memang kutuk abis2. Sebab zaman sekolah mane layan cintan2,jiwang2 niii hehehe. Aku mula minat time kat U..part 1 ke part 2 ntah. Tetibe jek minat. Dan sampai r sekarang..aku akan rajin mencari dan meminta-minta *mcm mintak sedekah lak haha* dari kengkawan,tukar2 info kat group discussion,and tgk secara online..hahaha! Orang penah cakap..."Pelik r lelaki minat citer2 cmtuh..macam pondan je.." Heh?? Aku lantakkan jek.. Jiwa aku memang jiwa lembut *org tertentu jek faham*

+ Aku pelik.. Ye,aku pelik.. Aku penah digelar kanak-kanak pelik time skul menengah dulu from kengkawan bek aku. Pelik sebab ape? Pelik laaa.. Byk bende pelik aku nihhh huhuhu.

5 hobi aku..

+ Melancong or jalan-jalan..

+ Listening to musics..

+ Baca blog orang..

+ Buang masa..

+ Makan..

4) Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka

1. Balqis- Aku suke baca blog dier..dier pandai menulis,seriously. Tak caya bacalah blog die. Aku ter'inspire' bila baca blog dier,haha!

2. Zinnera-My junior kat U. Dier byk tolong aku dalam hal2 blog nih..Tulisan kat blog dier halus2 jek dan aku boleh cakap blog dier pon best. Memang tak ubah cam diari.

3. Ijat a.k.a Nimo- Mane ntah makcik nih. Lame tak nampak..

4. Azman- Nih lagi sorang,menyepi jek..

5. Rayme- Team debate aku..

6. SitiNurHudaHusna- Blog dier santai gile and bahasa yang dia guna lucu.. Aku tak kenal dier tapi aku tak pernah miss baca blog dier.

7. Faten- Kenal kat group 89 in Friendster..

8. Miss Choc- Baru jadik follower dier baru2 nih..kenal kat Friendster gak.

9. Shazwan- Junior kat skul dulu. Baru jumpe blog nih. Keep it up kayh!

10. Huda..Iceq..Dee..MuhdZahari dan sape-sape yg nak..silakan...

Award nih sebagai penghargaan sebab sudi tgk2 blog aku yg tak seberapa nih..huhuhuhu dan salah satu cara untuk kenal korang lebih lagi.. Tenkiu ^^.

End.

14 kiriman komen

  1. BaLQisRiZa // Friday, June 05, 2009 11:58:00 PM  

    wow!!
    hahaha
    dpt award!!
    happy2..hehehehe

    nnt dh abs exam aku buat k..
    igt kan aku tau~

  2. Shazana // Saturday, June 06, 2009 2:56:00 AM  

    Dah post..
    hehe

    haha
    thanx for ur review bout me

    neway, u can do the survey bout ur fav food.

    copy & paste je from mine.
    buat tau~

    haha. that post specially untuk org yg kuat mkn
    like u..
    haha.
    just joking =]

  3. eZad niMo // Saturday, June 06, 2009 12:39:00 PM  

    wee!!!~ beznyew dpt award...huhhu...
    nak tnye...aku blh bg balek award ni kat kau kan???
    hehehe....

    p/s: ak bukan makcik...ak adik =)
    adik kembali b'aksi utk blog =)
    wahahhaha!!!!~

    lupe lak...smart la blog kau...jeles ak..huhuhu~ak msh x reti lg nak wat mcmana ngan blog ak tu...uhuhu~

  4. Zinnera™ R. // Saturday, June 06, 2009 7:51:00 PM  

    ai. award. gegege
    mekacih.
    mls sbnr nye nk wat bende2 camni. ahha
    xpe, t kmk free mek buat :)

  5. ++harisu-sama++ // Sunday, June 07, 2009 11:19:00 AM  

    Balqis..
    hehehe..amek taw..aku ikhlas nihhh kui3~
    insya Allah kalau aku 'tak lupe' aku akan 'ingatkan' kau (+_+)

  6. ++harisu-sama++ // Sunday, June 07, 2009 11:20:00 AM  

    shazana..
    hmm kalau ader masa sy wat k..^^

  7. ++harisu-sama++ // Sunday, June 07, 2009 11:21:00 AM  

    ijat nimo..
    yg kau p bg balik kat aku nape? haha!
    n thnX..base jelah blog nih (+_+)

  8. ++harisu-sama++ // Sunday, June 07, 2009 11:22:00 AM  

    hannah..
    ur welkam..
    jgn malas2..kene wat gak,wakaka! *paksa plak*
    kiddin'..it's up to U..~

  9. Zinnera™ R. // Monday, June 08, 2009 1:05:00 PM  

    yela. t kmk buat.
    bla free. haha

  10. eZad niMo // Tuesday, June 09, 2009 9:31:00 AM  

    aku bg balek sbb dah xtaw nak bg kat sapa...
    wakakka~!!!
    blog aku lg cantekk dr kau...
    ahahhaha~!!!

  11. ++harisu-sama++ // Thursday, June 11, 2009 10:49:00 AM  

    hannah..
    haha!

  12. ++harisu-sama++ // Thursday, June 11, 2009 10:50:00 AM  

    ijat nimo..
    ngegeh~ bukan ader pertandingan blog tcantek ponnn..grrr..

  13. eZad niMo // Thursday, June 11, 2009 2:34:00 PM  

    wah2~
    d cni kta tlh nmpk ada unsur2 ktidakpuasan hati oleh c rs kte nih...
    huhuhu~
    blog aku comeyy ^_^

  14. CIK para // Thursday, June 18, 2009 4:53:00 PM  

    nak buat juwa