Memori di Arau,Perlis..

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Thursday, June 04, 2009 | , | 10 kiriman komen »

Peace upon you..

Macam yang aku janjikan, aku nak share gambar-gambar sepanjang aku kat UiTM Arau,Perlis. So 6 hari aku kat sana untuk Pertandingan Debat Terbuka Arau a.k.a Arau Open (AO). Best memang best. Kalau nak citer memang panjang lebar. So aku akan describe gambar2 yg aku upload nih je...

Bergambar dengan bas..kui3~ orang suh beli makanan ktorg sempat plak bergambar.. Aku tak reti poseeee~~ Wakaka!

Inilah team UiTM Sarawak..Sarawak A junior ktorg (umur sama je ngn aku,erk ader yg tua setahun dari aku..) dan Sarawak B kire senior r,haha..senior kat Sarawak jek,kat sini kire junior jee.. Alahh gelaran je senior-junior tuhh.. Nih bergambar masa nak tggu result group aku. Dorang dah dapat result dah time tuh. Haha..result takyah citer r sebab lawak sangat..maklumlah baru saringan 1.. Erk tapi result group aku tak lawak r..malas maw citer~ Masalah hakim baru..but neway keputusan hakim adalah absolute..(+_+)

English debator from Sarawak.. Mereka semua sangat baik,hehe..n Yaya..aku ingat dier non-muslim..nampak cam chinese,haha. Tahu tak..hari keempat baru aku tahu dier Islam,wakaka! Well English mereka sgt fluent..kadang2 segan nak cakap ngn dorg,kui3~

Aku suke gambar nih..sebab aku yg amek haha! Aku suke amek candid before amek yg betul2 nyerr,tu je..huhuhu. Muke masing-masing optimis jek..padahal baru lepas~~~ Lalala~

Ooo yg nih saje jek aku nak letak..aku tak kenal sangatlah mereka yg diatas tuh tapi yg pastinye mereka pendebat BM.. Hahh yang kat bawah nih aku sangat kenal..mereka pendebat dari UIA (Universiti Islam A'bgsa).. Ni lar oppenent ktorg time saringan 1.. Nasib menyebelahi mereka (+_+) Seb bek dorg masuk semi-final..berbaloi kalah ngn dorg,kui3~

Mereka sangat suka bergambar dalam bilik rocalled (eh betul ke ejaan nihh??) Hmm yg kat bwh tu Jack ngn Kak Poora n Ismat (team Shah Alam B). Mereka main mak-mak dan Jack adalah anak,haha!

Hmm nih hari ketiga bila peringkat saringan habis.. Kire grand dinner r untuk umumkan group yg dapat masuk quarter-final.. Tema formal tapi aku rase ramai giler tak ikut tema,kui3~ Makanan...hmmm okey~ Ader yg sedap ader yg kureng sedap. N servis..agak confusing..bukan kami yg confusing,tukang serve tuh yg confuse tak abih2.. Kepelikan aku~

Saje nak b'gambar satu team.. Team Borneo.. Gabungan Sabah-Sarawak.. Ktorg memang rapat.. Team UiTM kebanyakan rapat2..aku kagum..sebab ktorg bukan cam U len.. Ktorg datang dari pelbagai negeri tapi leh jadik akrab.. UiTM Sarawak..UiTM Sabah..UiTM Shah Alam..nih paling rapat antara satu sama lain. Mybe sebab yg Sabah Sarawak nih salu join latihan pusat kat UiTM S.Alam.

Yg kami dok pegang tuh adalah logo Arau Open kali nih.. Kalau tak silap aku tak pulak diterangkan ape maksud tersirat logo tuh tapi layankan jelahh~ Hahaha!

Lagi sekali..aku suke candid..haha! Dorang nih lama sgt bincang nak pose cmne..haha!

Ni kat Padang Besar..ala tempat yg jual barang murah2 tuhh..tak tahu betul ke murah sebab aku bukan kaki shopping..kui3~ Yg nih singgah makan jap kat ader 1 gerai tuhh,dekat ngn tugu Padang Besar.. Sebab apa aku nak gtaw? Sebab servis kedai nih sgt lama.. Haih kalaulah aku ader amek gambar kedai nih~~ Gile r..nak dekat sejam tunggu.. Org yg dtg lambat dan makan kat kedai sebelah siap leh pergi dan datang balik jenguk ktorg.. Hmm. Seb bek sedap..dan seb bek sempat shopping,wakaka!

Masih digerai..

Macam yg korg tgk...nih kat pintu masuk ke Gua Kelam.. Bukanlah betul2 kat pintu gua,kui3~ Byk gambar dalam gua..tapi muka masing2 creepy jek,haha! Masuk byr RM3.. Bukan jalan kaki memule tapi nek cam keretapi or crane kott..ntah ape panggilan mendealah tu. Dah sampai kat dalam barulah leh jenjalan..panjat2 dalam gua tuhh.. Gua ke-2 aku pernah masuk,huhu.

Nih bergambar dalam gelap lepas makan seafood kat Kuala Perlis.. Tak pasti ape nama kawasan dier tapi kalau korg datang memang tulah spot restoran seafood. Dekat ngn Jeti ... (xXo) Wargghh lupe ape nama Jeti jugak!! Huhuhu...

Hmm ni malam terakhir kat sini.. Majlis Penutupan dan Penyampaian Sijil dan Hadiah. Tgklah betapa bosannya muka Kak Poora ngn Aina.. Masing2 dah stat memain nak ilangkan bosan. Dan sudu dan garfu yg disusun-susun tuh bukti mereka dah takde keje. Snanye byk lagi..men ular plastik lar..men purak2 makan lar.. Tak duduk diam tuh toksah citer r,kui3~ Air ponn toksah citer gak..bape kali tambah,haha!

Semeja ngn dorang. Baselah kalau b'gambar kat meja makan memang orang suke pose suap-menyuap nih. Aku? Tak reti pose~~~ Wakaka!

Team Shah Alam A..

Team Sabah..diterajui Kak Mastura Arbin..ye yang kat sebelah tu.. Tahniah Kak Mas..ranking ke-2 Pendebat terbaik keseluruhan kategori BM..

Aku ngn Yaya..

Team UTP (Universit Teknologi Petronas)..Juara Pertandingan Debat Terbuka Arau 2009. Tak bape ingat nama dorang.. Dari kiri..Hanafi,pastuh tak kenal sebab dier simpanan mati,then Khazaidi (ranking ke-6 antara pendebat) dan Pendebat Terbaik Peringkat Akhir/Final, Munir (ranking ke-5 antara pendebat). Aku tgk dua match dorang..quite competetive dorg nih,tak mudah putus asa dan konsisten sebagai satu pasukan. Aikk,komen plak.. Haha. Bukan pe,sebab aku dengar dorg baru lagi dalam dunia debat nih dan aku rase hebat dan bakal jadi pesaing utama U2 len pasni. Uish..budak UTP pandai2..jgn men2.. Aku layak memohon je dulu tapi tak dapat masuk,kui3~
.....


N last but not least..aku takkan lupa mereka semua. Terutama team UiTM Sarawak dan team UiTM lain.. Malas nak emo2 tapi hakikatnya sampai situ jelah aku dapat bersama korang. Kalau tak disebabkan aku praktikal luar dan setahun lak tuh..dah tuh abis setahun tu lak aku still tak dapat join sebab aku bukannya direct masuk degree (kene tggu 6 bulan)..dan time dgree nanti bergantung plak ngn U yg aku masuk either dorang approve or not aktiviti2 debat nih..Wahh sadis2.. Good luck untuk semua! Hopefully dapat jumpe lagi!

End.

10 kiriman komen

  1. BaLQisRiZa // Thursday, June 04, 2009 6:47:00 PM  

    ade satu gmba ni, ur fren sgt kacak..
    nk suh kim slm tp cm muke tak malu lak kannn..hahahah

    nway, nice!

  2. ++harisu-sama++ // Thursday, June 04, 2009 7:09:00 PM  

    hahaha.. sape? jackson? alamak,tercabar..tercabar..kui3~

    thnX!

  3. Zinnera™ R. // Thursday, June 04, 2009 8:02:00 PM  

    bila pegi perlis nih?
    haha.
    jackson yg mane 1?
    yg bj pink tu ek?
    haha.

  4. ++harisu-sama++ // Thursday, June 04, 2009 9:34:00 PM  

    mggu lepas...huhu.
    tu yg menyepi je,hehehe.

    haah..
    ayooo..nape sume tanye nihh (+_+)

  5. Zinnera™ R. // Friday, June 05, 2009 11:40:00 AM  

    patut la.
    haha

    sebab die ensem.
    hahahaha.

    kk.. sy x minat.
    ske tgk je haha.

  6. ++harisu-sama++ // Friday, June 05, 2009 3:30:00 PM  

    haha..statement tuhhh...

  7. his name is padin // Friday, June 05, 2009 9:52:00 PM  

    haris meletop la!

    uitm sarawak pon meletop!

    selagi ade peluang, teruskan berdebat.
    never stop!

    gitoo.
    hehe
    :)

  8. ++harisu-sama++ // Sunday, June 07, 2009 12:55:00 AM  

    padin..hehehe..thnX!
    insya Allah aku tak benti~
    gitoo..^^

  9. rayme // Sunday, June 07, 2009 3:58:00 PM  

    very memorial sangat~

  10. ++harisu-sama++ // Sunday, June 07, 2009 8:57:00 PM  

    hehehe..