Tenkiu semua..

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Friday, June 12, 2009 | , , | 17 kiriman komen »


Ya Allahhhh! *sila baca dalam nada yg sangat terkejut*

Tulah kalimah pertama yg aku sebut bila tgk result semalam. Sgt..sgt..tak sangka..hahaha! Aku gembira!! Seb bek aku sebut Ya Allah..huhu. Nampaklah yg aku nih bersyukur,wakaka! *astaga..maaf ye..pada dasarnya sy ikhlas*

Erk..tapi before result kuar macam2 bende lawak yg berlaku hehe. Antaranya..disebabkan ura-ura mengatakan result kuar 11hb maka berduyun-duyunlah student uitm start cek result dr kul 12.01 malam, termasuklah aku,haha! Ye r..leceh r simpan lelame..penat..penat meneveskan diri. Aleh-aleh takpat cek. So aku tunggu paginye plak. Pagi dalam kul 11 kot aku cek. Punnn cam taik. 3 kali aku bukak tutup portal UiTM nak cek resultnyer pasal. Takpat gak cek. Sebabkan aku dah bengang..aku dengan kejamnye post shoutout kat YM ngn Fb : "Portal UiTM adalah portal yg paling teruk di alam semesta,wakakaka!" Hahahaha! Puas ati aku!

Lepas aku post shoutout tuh mmg aku dah malas dah nak piker pasal result. "Lantakkan kau r nak kuar bila..serik2!" Huhuhu..sampai cmtuh sekali kekesalan aku.

Then yg paling lawak adalah di Fb. Macam2 ragam aku tgk.. Fb aku ramai budak2 UiTM.. So ada yg kat wall dier full gile pasal result..; bila waktu sebenar kuar r..neves r..kecewa ngn admin UiTM la..merajuk la..haha! Ader plak yg memang wat dek jek..layan kuiz jek memanjang pastu merapu-rapu sebab dah biol tunggu result,haha! Aku yg dah xkesah nih asyik nyebok kat wall org jek..kacau2 org hehehe.

So result officially kuar kul 5.30ptg ..rupenye ader meeting Senat before tu.. Cam taik tak perangai? Haha..buang masa aku jek bukak portal tuh sebelum2 tuh. Len kali gtaw r awal2,sengal~ *dah marah sgt* Bila tahu tu aku tak excited dah..aku delay, cakap ngn budak2 len aku malas nak tgk skunk, nak tggu malam skit. Balas dendam. Tak tahu nape wat cmtu lagi puas ati,kui3~

So kul 9 malam aku cek dannnn..... seriously aku terkejut gila. K time nk tgk tuh takpat nak pakai sistem..kene tgk ikut mini transcript. Tak tahu sebab pe..aku follow jek..dah tu yg dorg suh,haha! *blur disitu* So kalau tgk ikut mini transcript tu aku mcm kene scroll down..tgk result dr part 1..part 2..part 3..n baru dapat tgk result aku sem nih. So aku cam scroll pelan-pelan..cuak.. Sempat gak aku muhasabah diri tgk result lelame huhuhu..aku leh nampak yg result sem 1 hancus disebabkan ada C+.. Sem 2 pun cmtu..meningkat dgn byknye,tp tetibe terserempak lak ngn gred C+..malang.. Sem 3 merosot sikit..betul2 sikit..ponnn disebabkan ader C+..siot tol..padahal berlambak A.. So..sem 4..aku scroll 1..1..1..sampai cukup sumer 9 subjek. Yes!! Takde C dah!! Yippi! Hahaha. Dan...terkejut gak r byk gile A..sedangkan time exam cam harammmm,huhuhu. Ntah,rezeki r tu..huhu. Alhamdulillah..cgpa aku naik seperti yg aku impikan :) tak sangka rezeki aku sem ni..

So pas gtaw ibu aku result tu..aku baru kecoh2 kat frens len. Bukan kecoh pepon..saje nak gune ayat kecoh tuh,kasi gempak sket,hehe. Bukan aku yg kecoh..dorang yg kecoh ade r,haha! Aku lom cek dorang dah congratz dah..sengal~ Mesti nye ader yg cek result aku secara haram..dah biasa sgt dah..popular r katekan hahahaha! *abaikan statement x betul tuh yepp* O..aku mmg akan gtaw ngn parents dulu kalau dapat result..so kepada mereka yg aku suh tggu kejap tuh harap faham ek. Memang tu yg aku wat. Papepun kene gtaw parents dulu,berkat.

Penat gile layan Ym and msg semalam..betul penat..tidur kul 3 lebih plak..bygkan..dari kul 10-11 cmtu. Sampaikan aku tpkse tutup Ym awal,huhu.. Tutup Ym datang plak msg2 kt hp aku,haha! Neway aku reply sumer org..bukan selalu ponn bende cmni happen rite? Hehe.

So,kat sini aku nak congratz kat sumer coursemate aku..tak kire berapa pon pointer korang,yg penting kita dah usaha. Dan bende nih dah lepas pon. Redha je. Even aku ponn ade bnde tak puas ati gak...tp kene rasional r pas dah mengomel-ngomel kate tak puas ati tu....cz bnde dah termaktub dah, takleh nak ubah. Also thnX kepada semua yg concern..I appreciate that. Kepada mereka yg byk bg sokongan time aku down before final..*ingat lagi post 'Kosong?'* thnX. Kepada mereka yg byk share maklumat time final,disebabkan aku takde notes and tak dapat nak surf tenet utk carik maklumat tu sendiri..thnX jgk. Kepada mereka yg say gud luck every time aku nak masuk dewan peksa..thnX too. Aku betul2 ikhlas ni..kire sedar ataupon tak,korg dah bntu aku. Kejayaan ni utk sume. Wahhh..cam ucapan menang anugerah lak,wakakaka!

K la..wat akhirnye..ade sikit pic..nak share..

Nih before nak gi semayang jumaat td..present dari ayah aku,haha! Nape cepat sgt dapat erk? Sebab aku tahu ayah aku dah lame beli.. Aku tgk tagged harga from epot Langkawi..ayah aku last gi Langkawi before aku exam lg..bulan 4 cmtu. N tadi dier baru balik outstation dari Miri..so kire dah lama dah beli. Ya,perfume. Ori nye kay.. Pastu dapat sample2 n free gift lg..haha..untung2. ThnX ayah^^. Dari sem 2 aku tggu tp dapat bnde len. Sem lepas..dapat gnti spec aku. Yg aku pakai tulah.. Mahal plak...serius mahal..sian ayah aku,huhuhu. Brg kedua mahal yg ade kat tubuh aku. Yg plg mahal?? Ade r~~ Lalala~

Nampak x seri wajah aku tuh?? Wakaka.. Again..thnX kat sume n congratz!

End.

p/s : game yg aku wat utk adik2 aku tuh kene wat balik n adik aku yg 2nd teka betul. So dierlah dapat habuan sekali :p

p/s lagi : tahniah kepada semua dean list batch 1, 2 and 3. azi, nana, benet and bob..U're rock!

p/s lagi : aku nak mintak mahap kalau ader salah faham pasal result masing2..kompius r! byk sgt mulut..

17 kiriman komen

  1. BaLQisRiZa // Friday, June 12, 2009 6:20:00 PM  

    tahniah!!
    adeyh..aku je ni haa belom abs exam...adeyhhh

    nway, adk 2nd teka betol??
    aku teka sama ngn adk 2nd gak..
    mane hadiah aku?? hehehehe

    again, tahniah..=)

  2. ::::LAdY FAFA:::: // Friday, June 12, 2009 6:39:00 PM  

    apa2 pun tahniah!

  3. ++harisu-sama++ // Friday, June 12, 2009 8:07:00 PM  

    balqis..
    thnX..ape yg kau tahniahkan pon aku tak tahu haha!
    btw..kau bolenye..best of luck kay~

    act aku kene wat balik..game tuh..hehe. so kire kau salah r..wakaka!

  4. ++harisu-sama++ // Friday, June 12, 2009 8:07:00 PM  

    lady fafa..
    tenkiu^^

  5. BaLQisRiZa // Friday, June 12, 2009 8:28:00 PM  

    ne aci!!!!!!!!!

  6. ++harisu-sama++ // Friday, June 12, 2009 8:46:00 PM  

    aci kat kedai laaaa...

  7. Zinnera™ R. // Friday, June 12, 2009 10:09:00 PM  

    weh. tu mcm perli jeeeeeeeee.

    "o ada yg kat wall dier full gile pasal result..; bila waktu sebenar kuar r..neves r..kecewa ngn admin UiTM la..merajuk la..haha!"

    haha! xpe xpe! ade ubi ade batas. ade hari ble balas. hahaha!

    bkn stkt fb penuh ngan result. blog pun hampir same. wakaka.

    congrats anyway
    eh, dpt ape tu?

  8. ++harisu-sama++ // Friday, June 12, 2009 10:38:00 PM  

    hannah..
    kitak ka ya?? hahaha! oic...ingatkan makcik mane ntah,wakaka!

    thnX..dapat perfume,hehe. ^^

  9. eZad niMo // Saturday, June 13, 2009 1:08:00 PM  

    hahaha...
    weyh~!! tahniah gler~!!!!
    byk mende dlm ni wat aku terase lak...
    hahaha....

    btw, mmg gler gempak la kau sem ni...
    sorry ekk kalo ak x tepati janji...
    tp ak ttp tutup mulut gak...
    ak tggu kau sdiri yg gtaw...
    ahahahah~!!!

    gle arr kau...huhuhu~(,~~)

    btol2...rs gler gempak..hahaha~(^^,)

  10. ++harisu-sama++ // Saturday, June 13, 2009 2:20:00 PM  

    ijat..
    thnX..
    aku...speechless. hanya mereka yg tertentu dan diatas sana je tahu dugaan2 sepanjang exam tu,huhu.
    sampai sekarang kompius..

    well,congratz too..
    kau tak citer pon aku rase sumer dah tahu..ramai gak cek result aku,b4 aku cek.

  11. Zinnera™ R. // Saturday, June 13, 2009 11:13:00 PM  

    haih.
    ktk perli kmk la ya.
    kmk rasa dsbbkan ya la fb mek knak block. wahaha.
    o yeke. dpt perfume. mek mk jg. haha

  12. eZad niMo // Sunday, June 14, 2009 9:12:00 AM  

    haha...ye2~
    yg plg bez b4 exam tu...
    aku xsempat nak berus kau habis2...
    hahha...mmg kesian~

    lupe lak...
    ayah kau d Miri katne ekk???
    uhuhuhu~

  13. ++harisu-sama++ // Monday, June 15, 2009 1:12:00 PM  

    hana..
    hehe..fb pon pandai pasang stalker~

  14. ++harisu-sama++ // Monday, June 15, 2009 1:13:00 PM  

    ijat..
    aku pon tak tahu Miri bhgn mane..alaa dekat ngn epot kot cz ayah aku kan keje kat epot..

  15. eZad niMo // Tuesday, June 16, 2009 8:33:00 AM  

    owh...epot ea??
    alaa...ptut la aku turun kat epot aritu nampak org mcm kau...
    ayah kau rupenyer....
    hahahha~!!!

  16. ++harisu-sama++ // Tuesday, June 16, 2009 8:09:00 PM  

    cehh..mule r nak menipu tuh..

  17. eZad niMo // Tuesday, June 23, 2009 3:51:00 PM  

    tipu sunat...
    aahhaha...
    bosan :(