perahu berhias

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Saturday, August 01, 2009 | , | 4 kiriman komen »













Sekadar berkongsi gambar-gambar yang diambil pada Isnin (27 Julai 2009) lalu.. At the first place aku berangan gila nak post benda nih malam tu jugak. Tapi disebabkan faktor-faktor tertentu terutamanya terlalu letih dan esok kene bangun pagi-pagi pergi masuk office so aku delay dulu. Then, naseb tak baik..esoknya aku nak update, broadband Marcos nih buat hal dah pulak. Tak dapat online sebab masalah bill payment. Actually dah bayar but Celcom Center claimed belum bayar. Kesian.. Baru bayar tadi, tu pon lepas Marcos tuh bertekak kat Celcom Center. Aku tak ada waktu tu. Dia pergi sendiri.

Perarakan Perahu Berhias sempena Perasmian Bangunan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak yang baharu ni dirasmikan oleh Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Syah. Bertempat di Waterfront, Kuching, gambar yang aku amek nih tak seberapa cantik keadaan sebenar melihat perarakan tu depan mata sendiri huhu. Apatah lagi aku amek shot dari Kampung Boyan..seberang sungai..lagi satu. Sapa-sapa yang pernah datang sini tahu kot seberang mana yang aku maksudkan.

Sebenarnya aku datang sebab lain. Ayah aku kebetulan outstation kat Kuching, just for the day, so aku datang sana nak jumpa beliau, amek barang yang dikirim khas dari sana hehehe. Makanan. Sekali tengok sekotak besar daa..hahaha! Selalunya saiz beg kertas je, kali nih satu pek kotak saiz besar.

Disebabkan post nih sepatutnya Isnin lepas, aku malas nak taip panjang-panjang. Just because aku dah snap pic banyak-banyak dalam hp Sony Ericsson K570i (Quick Share) aku yang dah uzur ni, so aku post jugak.. Actually nak share kisah-kisah menarik sepanjang malam tu..emm taklah menarik apa pon..cuma kisah aku dan ayah aku tersangkut kat seberang tu for 2 hours berdiri je kat jeti tgk perarakan dengan rasa kesal, risau dan tak relanya and macam mana ayah aku sanggup nak bayar orang untuk bawak aku keluar dari kesibukan malam tuh. Memang lawak bila fikir balik. Dan penuh pengajaran, huhu.

K lah..wat akhirnya..taklah best mana pon malam tu. Aku rasalah. Haha. Yang bestnya, jumpa ayah aku je.

4 kiriman komen

  1. ierahoshin // Sunday, August 02, 2009 2:09:00 AM  

    cantik sekali,
    gambaran gambar walupun,
    ku xlihat sendiri,
    didepan mata ku,

    ahhaa..
    teringin ke sana,
    gtuww..

  2. BaLQisRiZa // Sunday, August 02, 2009 9:12:00 AM  

    jumpe ayah dpt duet tak? haha

  3. ++harisu-sama++ // Sunday, August 02, 2009 9:30:00 PM  

    ierah..haha! act xde kaitan ngn post sebelum nih pon wakaka!
    neway..memang kali nih indah rupa dari khabar ;p

  4. ++harisu-sama++ // Sunday, August 02, 2009 9:31:00 PM  

    balqis..dapat! tp tak sampai rm 10 kalau x silap hahaha! sebab baru je dapat duit belanje