pergi mati!

Idea bernas harisu-sama a.k.a RS | Sunday, August 30, 2009 | | 23 kiriman komen »


PERHATIAN : AKU TENGAH BENGANG

semalam, aku doakan budak-budak yang bermain mercun di depan halaman rumah aku ni cedera parah dan kalau boleh mati terus. dan aku tak lupa aminkan.
semalam juga, aku bertenang dan dengan rendah dirinya aku memaafkan mereka.
sekarang,
aku cuma nak cakap "aku tunggu berita kematian dengan rasa gembira"
sebab aku tahu, mendoakan keburukan orang takkan pernah makbul.

aku tahu, tak logiklah mati disebabkan mercun. memang tak logik. saja. supaya hati aku puas!
terpulang korang nak cakap aku apa. aku kebudak-budakan ke, aku tak terbuka ke, aku lebih-lebih ke, aku dah bagi peringatan awal-awal kat atas bukan?
nah,seri satu sama.





23 kiriman komen

  1. ♪♫EyqaAman♪♫ // Sunday, August 30, 2009 8:27:00 PM  

    sabar jelaa ris. xley ckp lebih2. kang xpasal2 aku lak ko doakan. heh!

  2. saypOOL rafhtello // Sunday, August 30, 2009 8:43:00 PM  

    lek r..
    xpyh la doakan mcm 2 sx..
    raya sethun sx..
    hehe..

  3. Zinnera™ R. // Sunday, August 30, 2009 9:52:00 PM  

    hahaha. sabar je laaa.
    biase la tuh
    klu kmk pun bengang gak. tapi tu la. kdg2 rs srnk plak esp dkt2 nk raye hahaha

  4. harisu-sama a.k.a RS // Sunday, August 30, 2009 10:02:00 PM  

    eyqa, xdelah aku doakan kau cmtu huhu.

    saypool,thnx for da advise n_n"

    zinnera,ntahlah..susah nak explain. kmk juz rasa tak kene masa n tempat lah dorg main. pg,ptg,siang,malam,hujan,panas..tak benti2. parents dorg watpe ek kat umah tu..takleh nak tego ke..plus,mood diburukkan dgn beberapa masalah lain yg berlaku serentak.

  5. BaLQisRiZa // Sunday, August 30, 2009 10:36:00 PM  

    aiyok tak tauuu...
    haris marah..aiyokkkkk

  6. hey there syaira // Sunday, August 30, 2009 10:38:00 PM  

    aku memahami..kui3..

    mmg xcersice jantung..haha

  7. harisu-sama a.k.a RS // Sunday, August 30, 2009 11:01:00 PM  

    balqis..aku susah nak marah depan2. so aku tulis. mangsanya pembaca dan ruang penulisan tu huhu.

  8. harisu-sama a.k.a RS // Sunday, August 30, 2009 11:02:00 PM  

    syaira..hehe. excercise jantung ekk..cukuplah dgn excercise paru2 dalam rumah ni tiap2 hari huhu.

  9. Hana™ R. // Sunday, August 30, 2009 11:28:00 PM  

    bln puase kene byk bsabar wpun anda bengang yg teramat.
    hahaha.
    konklusinya, blog adalah tmpt utk meluah rasa ;D

    ceh apa kah. haha

  10. Alif Roz // Sunday, August 30, 2009 11:47:00 PM  

    Aku somehow rasa bunyi2 mercun meng-define bulan ramadhan dan raya. Rasa agak tak meriah tanpa mereka.

  11. harisu-sama a.k.a RS // Monday, August 31, 2009 12:29:00 AM  

    hana..huhu. tgh bersabar~~

  12. harisu-sama a.k.a RS // Monday, August 31, 2009 12:33:00 AM  

    alif! selamat dtg haha! hmm cmne ek,memang lah agak tak meriah tanpa bunyi-bunyian mercun tu tp macam bengkek la main tak kira masa n keadaan. pagi,ptg,siang,malam main. time hujan lebat pon main. time org berbuka pon main. paling tak tahan, main bawah rumah aku ni. apakah? nak main kene tgk juga masa sesuai ke tidak. tempat jugak. dah byk sgt duit kott. belum tgk duit aku lg..grr..baling mercun dalam umah dorg baru tahu.

    ish,aku membebel pulak..

  13. asyfiqaz // Monday, August 31, 2009 1:46:00 AM  

    saya agak phmla perasaan bengang abg kt bebudak 2..(wlupn xbrpa nk phm la..)
    abg blikan je dowg pop pop yg letup2 2..
    xpn abg swoh dowg men bunga api jek..
    hek3..

  14. harisu-sama a.k.a RS // Monday, August 31, 2009 2:20:00 AM  

    hahaha! bijak! pastu konfem abg kene gelak kaw2 punye kekeke. afiq,mmg malas nak citer panjang. hati tgh bengkek td. bygkan, tgh berbuka mercun meletus-letus kat sekitar rumah ni. kau boleh agaklah meter kezutan badan abg nih,huhu. kalau excited nak dgr boleh je hehe.

  15. eZad niMo // Monday, August 31, 2009 11:12:00 AM  

    alaa. kau jeles dorg x ajak kau g men same tu.
    cube len kali kalo dak2 tu men g, kau turun pastu join dorg.
    kompom, dorg blah, xnak main kat ctu g. pastu kate plak kat kau, "sebok je abg ni, nak jugak masukkan watak die". hahaha.
    bgs x idea aku???
    kalo nak lebih bkesan g, kau wat aksi x betul, bagi dorg rase meluat n xnak dtg ke ctu lg. ngahahha!

  16. harisu-sama a.k.a RS // Monday, August 31, 2009 3:43:00 PM  

    hahaha..ooo pandai plak dia cakap cmtu ek? cam ayat kau je tuh..ke ayat aku ntah kui3~
    x,idea kau langsung x baguz..aksi tak betul??..lucah! wakaka!!
    btw,thnx cz drop-by :)

  17. Shazana // Tuesday, September 01, 2009 2:40:00 AM  

    Ape nie?
    jahat2~
    hehe
    ntah2, dulu2 masa
    kamu main mercun kecik2 pun.
    ade org doakan benda yg sama jg. haha~ XD

  18. harisu-sama a.k.a RS // Tuesday, September 01, 2009 11:43:00 AM  

    hahaha! shazana,jgnlah berkata begitu,huhu. erk,sy ada sisi gelap kenapa benci mercun sebenarnya,sekaligus menolak telahan anda berkenaan 'main mercun kecik2 dulu'..sy bukan kaki main mercun :)

  19. Lala // Thursday, September 03, 2009 10:34:00 PM  

    hehehhe...sampai mcm tu skali ek...
    hehehhe...betul2...xsuke dgr bunyi mercun...selalu sgt terkejut...
    budak2 ni xserik ke ek...diorg dh dgr berita budak sini putus 3 jari..budak sana buta mata kene mercun...tp still main lg...
    aish...xphmm...

  20. harisu-sama a.k.a RS // Friday, September 04, 2009 7:50:00 AM  

    hehe,lala..tgk jenis mercun sebenarnya..tp mmg tak bape minat r nak dgr bunyik mercun yg kuat2 nih huhuhu.
    budak2 tu salah.
    orang yg jual pon salah. jika ada kes cedera/mati lah,huhu.

  21. iLi-chan // Friday, September 04, 2009 3:49:00 PM  

    wow weeee....
    kes dauk main mercun sampai ke blog anda.
    dah jadi feymes budak tu skang....
    >.<

    ngeh3....

    skang cam ne ngn diorg?
    masih main mercun?

  22. harisu-sama a.k.a RS // Saturday, September 05, 2009 3:55:00 PM  

    ili..hampir setiap malam dorg main mercun huhu.
    ada satu hari tu,housemate sy bengang sampai keluar dr rumah tenung budak2 tu..then budak2 tu benti.
    c..sape lg penyabar? naseb je sy bukan jenis melenting ikut nafsu huhuhu.

  23. iLi-chan // Monday, September 07, 2009 5:32:00 PM  

    kagum dengan haris:D

    anyway, bersabar ni bagus utk train nafsu kt...kalau ikut nafsu mmg mau hancur diri kt ni....

    keep it up, rs (^_^)